Merve İslam - Mimarlık - Polonya

Mimarlık bölümü öğrencimiz Merve İslam, Polonya Opole Üniversitesi'ndeki Erasmus deneyimini paylaşıyor. 

Erasmus, dilinizi geliştirmeniz için bir fırsat sunmasının yanı sıra bir nevi hayat okulu. Geriye dönüp baktığımda belki de aldığım en iyi kararlardan biri. Alışmış olduğumuz dünyanın içinden çıkıp başka yer, zaman ve insanlarla tanışmak bu programın en güzel tarafı. Polonya’nın Opole şehrinde bir başıma valizlerimi sürükleyerek başlayan Erasmus maceram beni beş ay önce olduğum yerden çok farklı noktalara taşıdı. Değişmekten, konfor alanının dışına çıkmaktan korkmamayı ve en önemlisi güzel hikayelerin peşinden koşmayı öğretti. Tanıştığımız her yeni insanla farklı bir dünyanın kapıları aralandı.

Birbirinden farklı 13 ülkeyle tamamlanan serüvenimde hakkında kitaplar okuduğum, mimarlık tarihi derslerinde gördüğüm mimarların yapıtlarıyla karşı karşıya gelebilmek, her şehri ayrı ayrı deneyimlemek benim için yeri doldurulamaz bir tecrübe oldu.

“Buraya gelebildiğim için her anlamda minnet duydum”

Üç sene önce okula başladığımda görmeyi aklımdan bile geçirmeyerek fotoğraflarını incelediğim yapıların önünde durdum ve buraya gelebildiğim için her anlamda minnet duydum. Daha içindeyken bile ne kadar çok özleyeceğimi hissettim. Bu süreçte yaşadığım güzelliklerle beraber beni asıl büyüten zorluklara müteşekkirim. Beni en başta gelmeye ikna ettikleri için, daha sonra her noktada destek oldukları ve yolda olmayı ne kadar çok sevdiğimi fark etmemi sağladıkları için üniversitemiz Erasmus ofisine ve bölüm koordinatörümüz Mesut Dural Hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki tüm tedirginliklerimi bir kenara bırakıp belki de hayatımın en güzel dönemine adım atma cesaretini bulmuşum. İsteyen herkesin hayallerine ulaşması temennisiyle.