Furkan Sarper Kılıç - Biyomedikal Mühendisliği - Uluslararası Değişim Programı

Biyomedikal Mühendisliği öğrencimiz Furkan Sarper Kılıç, University of Malaya'daki Uluslararası Değişim Programı deneyimini paylaşıyor.  

Öğrencilik hayatım boyunca Amerika’da Work and Travel deneyimi ve İngiltere’de Erasmus tecrübesi edinmiştim. Okulumuzun Malezya’nın en iyi üniversitesi olarak seçilen University of Malaya ile anlaşmasını gördükten sonra Asya kıtasında bir süre bulunmanın benim için çok farklı bir tecrübe olacağını düşündüm ve Uluslararası Programlar Ofisimizin desteğiyle değişim öğrencisi olma sürecine başladım. Konsolosluk ve karşı kurum tarafından talep edilen belgelerin toplanma süreci her ne kadar yorucu olsa da değişim programının sonucunda bütün her şeye değdiğini düşündüm.

“Akademik ve kültürel olarak kendimi geliştirdim”

Malezya’da eğitim aldığım dönemde Asya kültürünün bizden çok farklı kültürel ögelerini yaşama şansı elde ettim. Doğa ile iç içe olan okul kampüsümüzün tadını çıkartırken bir yandan da bölümümde eğitim veren öğretim görevlilerinden öneriler aldım ve hayata dair ufkumu genişlettim. En iyi 100 üniversite listesinde olan University of Malaya’da eğitim almak, orada bir dönem geçirerek farklı teknikler ve derslerdeki işleyişi görmek her şeyin yanında kendi gelişimim için çok faydalı oldu. Hem akademik olarak hem de kültürel olarak kendimi geliştirme şansı elde ettim. Okulun olmadığı aralarda ülke içerisinde bulunan ve cennet ada olarak tanımlanan birçok turistik yere gitme şansı elde ettim.

“Global bir insana dönüştüm”

Bu adalarda bulunan lokal insanlar ile dostluklar kurmak, birçok farklı inanca sahip toplulukları içinde barındıran bir ülkede vakit geçirmek belki de hayatımda bir daha yaşayamayacağım bir zaman dilimi olarak hafızamda yer edindi. Ayrıca Dubai, Singapur, Endonezya, Tayland gibi normal zamanda gidilmesi zor olan ülkelere gitme şansı elde ettim. Okulumdan ve gezdiğim bu ülkelerden, dünyanın birçok farklı milliyetinden edindiğim arkadaşlıklarla daha global bir insana dönüştüm.

Tüm bunların yanında hoşuma gitmeyen şeyler ile mücadele etme konusunda kendimi geliştirdim. Malezya’da geçirdiğim süre boyunca en çok zorlandığım iki konu, sahip oldukları yemek kültürü ve iklimleri olmuştu. Bize göre çok farklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri beni, alışmış olduğum şartların dışına çıktığımda da hızlıca adapte olma konusunda geliştirdi diyebilirim. Özetleyecek olursam hayatım boyunca unutmayacağım anılar yaşadım ve orada benimle aynı bölümde bulunan arkadaşım ile beraber yaşadığımız onlarca anıyı iyisi ve kötüsüyle hiç unutmayacağımıza eminim. Geriye dönüp baktığımda tereddüt etmeden iyi ki gitmişim diyebiliyorum. Bu şansı bize sağlayan okulumuzun Uluslararası Programlar Ofisi’ne teşekkürlerimi iletiyorum ve herkese hayatlarına böyle farklı tecrübeleri dahil etmelerini öneriyorum.