Tuğçe Elikara - İç Mimarlık - Yunanistan

İç Mimarlık öğrencimiz Tuğçe Elikara, Yunanistan University of West Attica'daki Erasmus deneyimini paylaşıyor.

Erasmus ile Atina’ya gitmeden önce Erasmus sürecimin hayatımda hiç unutamayacağım bir deneyim olacağını tahmin etmemiştim. Süreç boyunca gerek sosyal gerekse alanım hakkında çok önemli tecrübeler edindim. İç mimarlık ve mimarlık öğrencisi olduğum için Atina’yı özellikle tercih etmiştim ve bu kararımdan hiç pişman olmadım. Şehir tarihle iç içe yaşayan ve tarihin çok güzel korunduğu bir yer. Hemen hemen her sokaktan Akropolis manzarasını görebilmek çok farklı bir ayrıcalık. Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak ve tarihi bir bölgede beraber proje yapmak benim için anlatılamaz bir deneyimdi. Erasmuslu diğer öğrencilerle birlikte yapılan etkinliklerle Erasmus sürecim daha zevkli bir hal aldı. Bu süreç boyunca hocalarım da çok yardımcı oldular.

Erasmus sürecinin belki de en önemli ayrıcalıklarından biri de Avrupa’daki birçok yeri gezebilme imkânı tanıması. Mimari ve kültürel açıdan önemli olan birçok şehri gezerek kendimi geliştirdim. Daha önce derste işlediğimiz bu mimari eserleri görmek benim için çok ayrı bir deneyim oldu. Erasmus sayesinde farklı yerler, kültürler görerek kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. İleride bu sürecin bana çok fazla katkısı olacağını düşünüyorum.