Sercan Akpınar - Tarih - Romanya

Tarih bölümü öğrencimiz Sercan Akpınar, Romanya Oradea Üniversitesi'ndeki Erasmus deneyimini paylaşıyor.

Erasmus+ kapsamında Romanya'nın Oradea şehrinde bir dönem geçirdim. Ne yazık ki pandemi sebebiyle beklentilerin altında bir Erasmus dönemi oldu. Her şeye rağmen sakin, yemyeşil ve şirin bir şehirde birkaç ay kalkmak harikaydı.

Dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edindim. Pandemi sebebiyle gezmek pek mümkün olmadığından farklı kültürler hakkında konuşma ve onları yakından tanıma fırsatı buldum. Malum süreçten kaynaklı olarak Oradea Üniversitesi ile iletişimimiz çok kısıtlıydı. Ancak ufuk açıcı birkaç hocayı tanıma ve onlardan ilginç dersler alma fırsatım oldu. Gerek Avrupa gerekse Romanya tarihi ve kültürü hakkında çok şey öğrendim. Bulunduğum ülkede, özellikle Oradea'da Evliya Çelebi'nin ayak izlerini takip etmeye çalıştım. Onun bahsettiği yapıları gördüm; bölgeyle ilgili anlattığı hikayeleri arkadaşlarımla paylaştım.

Benim için genel olarak biraz korkutucu ve çokça da ufuk açıcı bir dönemdi. Bu hareketlilikten faydalanmayı herkese tavsiye ederim.