Görkem Evcin - Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Litvanya

Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencimiz Görkem Evcin Litvanya, Klaipeda State University of Applied Sciences'taki deneyimini paylaşıyor. 

Erasmus benim için iç dünyaya dönüş, dış dünyaya açılıştır. İnsanın iç dünyasında büyük değişiklikler meydana getiriyor. Yeniden kendini keşfetme imkânı sunuyor. Kişinin bakış açısını genişletiyor, bir ufuk açıyor. Kişisel gelişim konusunda çok fazla yararı oluyor. Karşılaştığın zorluklara karşı mücadele etmeyi ve sorunları çözme becerisini artırıyor. Bu da tabii ki yabancı dil ile oluyor. Yabancı dil için fazlaca pratik yapma imkânı sunuyor. Kurmuş olduğun iletişim sayesinde ise farklı kültüre sahip yeni insanlarla tanışıyorsun. Bu sayede iletişim becerilerini geliştiriyorsun. Dünyanın her yerinden arkadaş ediniyorsun. Kendi dünyandan başka dünyalar da olduğunu fark ediyorsun. Daha önce tatmadığın tatları, yemekleri deniyorsun.
Hayata dair deneyim ve tecrübe kazanıyorsun. Bireyin kendine olan güveni artıyor. Daha fazla sorumluluk sahibi oluyorsun. Farklı ülkeleri gezme fırsatın oluyor. Yalnız başına seyahat etme becerisi kazanıyorsun. Erasmus ile gittiğin ülkelerin kültürünü, yaşam standartlarını, ekonomisini, eğitim kalitesini, iş dünyasını vs. kendi ülken ile karşılaştırma fırsatı buluyorsun. Gelecek ile ilgili planlama yaparken Erasmus’un sana kattığı deneyim ve tecrübelere dayanarak hareket ediyor ve sağlam adımlar atabiliyorsun.