Cihat Bahadır Şahiner - İnşaat Mühendisliği - Polonya

İnşaat Mühendisliği öğrencimiz Cihat Bahadır Şahiner Polonya, Bialystok University of Technology'deki deneyimini paylaşıyor.  

2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde öğrenimimi Erasmus+ yurt dışı eğitim programı kapsamında Polonya’nın Bialystok kentinde bulunan Bialystok Teknoloji Üniversitesi’nde tamamladım. Bu beş aylık süreç birçok açıdan benim için oldukça olumlu şekilde tamamlandı. İlk olarak akademik açıdan sağlanan faydaları değerlendirmem gerekiyor. Bu kapsamda seçtiğimiz derslerde bizlere sunulan birçok imkân dahilinde sahip olduğumuz teorik bilgiyi pratiğe dökme şansı yakaladık. Bu sayede öğrendiklerimizi pekiştirme fırsatımız oldu.

Bir diğer oldukça önemli nokta ise programın bize sağladığı dil avantajıdır. Hareketlilik kapsamında büyük ölçüde İngilizcede akıcılık kazanırken Polonya’nın yerel dili olan Lehçeyi de öğrenme şansı yakaladık. “Bir lisan bir insan” atasözünden yola çıkarak bu açıdan da oldukça önemli bir gelişme kaydettiğimizi belirtmek istiyorum.

Son olarak oldukça önemli noktalardan bir tanesi de farklı kültürlerin gözlemlenmesi olmuştur. Bu sayede dünyanın dört bir yanından insanların ne şekilde düşündüklerini, ne şekilde sevindiklerini görerek tahlil etme şansı yakaladık. Bu durum bana göre kişiyi “dünya insanı” kategorisine sokan en önemli etkenlerden bir tanesidir. Erasmus+ eğitim programını bu açıdan herkese şiddetle tavsiye ediyorum.